Hamas: ”Vi vil aldrig anerkende Israel som stat”

Lederen af terrorgruppen Hamas vil ikke anerkende Israel som stat.- Vi vil aldrig anerkende Israel som stat, siger en af Hamas’ ledere, Moussa Abu Marzouk, til den amerikansk-jødiske avis, “The Forward”, der udkommer i New York.
Han sagde, at relationerne ville blive som forholdet mellem Israel og Libanon og mellem Israel og Syrien.

– Dette indebærer en våbentilstand snarere end en fredsaftale, som Israel har med Jordan og Egypten, sagde han.

Hans udtalelse opfattes som et budskab til statsminister Binyamin Netanyahu om, at han ikke skal fremme fredsdrøftelser med Den palæstinensiske Myndighed (PA), “fordi han blot kan lave ‘business’ med Hamas”.

Marzouk, 61, sagde, at en aftale Israel måtte indgå med PA, ville blive genstand for betydningsfulde ændringer.

– Enhver aftale ville blive en midlertidig våbenhvile, ikke en permanent ordning – selv om den ratificeres ved en folkeafstemning, sagde Marzouk.

Hans udtalelse afspejler en hårdere linje end den, som indtages af Hamas’ politiske leder, Khaled Meshal – der opfattes som Marzouks største rival.

Meshal har gentagne gange sagt, at Hamas vil overholde enhver aftale underskrevet af
Israel og PA, hvis det palæstinensiske folk støtter den.

Marzouk sagde, at der ikke er noget tegn på en aftale mellem Hamas log Fatah om at oprette en enhedsregering.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Marzouk modsætter sig Meshals nylige bestræbelser på at opnå en udsoning mellem Hamas og Fatah. Ifølge en aftale underskrevet i Doha, Qatar, skulle PA præsident Mahmoud Abbas være statsminister i et forretningsministerium, indtil præsident- og parlamentsvalget.