Israelsk kommentar til geværepisoden ”Officeren ramte os alle”

Den israelske avis Ha’aretz kommer med en kommentar om situationen hvor den danske fredsaktivist bliver slået i hoved med en riffel af en officer.
– Det var ikke blot den danske aktivist, Andreas Ias, som den israelske officer,
– oberstløjtnant Shalom Eisner, ramte med sin riffel – det var hver eneste af os.
Sådan skriver den israelske avis, “Ha’aretz”, i dag i en kommentar til episoden, hvor en 20-årig dansk fredsaktivist blev slået i ansigtet af officeren med låsen på hans M-16 gevær under en demonstration.

Ias var sammen med 20 andre unge mennesker fra forskellige lande på en cykeltur gennem Jordandalen for at demonstrere for en palæstinensisk stat og imod okulationen, da de blev konfronteret med israelske soldater.

Episoden, der kunne have medført en diplomatisk krise mellem Israel og Danmark, blev blot afværget ved en hurtig indgriben af israelske myndigheder, omfattende en tilbundsgående undersøgelse af sagen.

Eisner selv siger, at han ikke kan acceptere episoden som en moralsk fejl.

– Det var en to minutters konfrontation, og nogle af billederne så ikke godt ud, men jeg brugte et våben på eb ikke-dødelig måde, som en stok, siger han. Jeg dræbte ikke nogen og satte ikke nogens liv i- fare. De kom med stokke og brækkede to af mine fingre