Israelsk-libanesisk flådesamarbejde mod pro-palæstinensiske flotiller

Israels og Libanons flåder samarbejder mod pro-palæstinensiske flotiller, der ventes at sætte sejl den 15. maj.Et lysglimt har vist sig i det mellemøstlige mørke ved meddelelsen om, at Israels og Libanons flåder samarbejder mod pro-palæstinensiske flotiller på vej mod Gaza-striben.En sådan flotdille ventes at sætte sejl I anledning af den palæstinensiske “Nakba”-dag den 15. maj.

(“Nakba” er det arabiske ord for “katastrofe”, et udtryk for palæstinensisk vrede over oprettelsen af den israelske stat. red.)

Det er den israelske avis, “Ha’aretz”, der bringer afsløringen om samarbejdet mellem de to flåder.

Talsmænd for den israelske flåde bekræfter, at der nu er et udvidet “indirekte” israelsk-libanesisk samarbejde ved “udenlandsk mellemkomst”.

I tiden omkring den palæstinensiske “Land Dag” for nogle uger siden øgede den libanesiske flåde dens patruljering og forhindrede alle skibe i at nærme sig Libanons søgrænse.

Den libanesiske flåde har tidligere hjulpet den israelske med at fordrive udenlandske fiskebåde, når disse kommer for nær israelsk territorialfarvand.

Dette samarbejde har væsentligt nedbragt antallet af udenlandske fartøjer nær israelsk farvand.

Når den israelske flåde har identificeret et udenlandsk fartøj 400 meter inden for israelsk søgrænse, meddeler den dette til den libanesiske flåde via internationale kanaler, og libaneserne tager så affære og sender skibene bort fra grænsen til Israel.


Artiklen fortsætter efter annoncen: