Kristne diskrimineres mest i Europa

En ny statistik fra 2011 viser, at de fleste krænkelser, der har med religion at gøre i Europa, er rettet mod kristne.

Et eksempel på had mod kristne: I 2011 satte en østriger et skilt op, som forbyder pædofile præster at gå over hans jord, som fører til landets største valfartssted Maria Zell.

– Vores undersøgelser viser, at 85 pct. af alle hadmotiverede krænkelser i Europa, hvor religion er en underliggende årsag, er rettet mod kristne. Det er på tide, at den offentlige debat tager dette alvorligt, siger Gudrun Kugler til den norske avis Dagen.
Gudrun er chef for ”Dokumenteringsarkiv for intolerance mod kristne”, som er en østrigsk frivillighedsorganisation. Organisationen er medlem af et internationalt netværk bestående af flere menneskerettighedsorganisationer, som bl.a. er EU-rådgivere i spørgsmål om religion, ytringsfrihed og diskrimination. Det er denne organisation, der har offentliggjort statistikken.
Susan