Politimand med hjerte for kriminelle

Johannes Søndergaard fylder 70 den 26. april.
Johannes Søndergaard er en ivrig debattør, men det er kun det seneste skud på stammen af aktiviteter fra den brændende politimand. Torsdag den 26. april fylder han 70 år.
Da han blev ramt af den karismatiske fornyelse i 1970’erne åbnede han sammen med sin kone, Christa, hjemmet for at hjælpe unge kriminelle misbrugere, som han var tilsynsførende for gennem Kriminalforsorgen.
Samtidig smuglede han hundrede vis af bibler ind bag ”Jerntæppet”. Han var en af initiativtagerne til indsamlingen af 25.000 underskrifter mod den frie abort og blev senere som medlem af Kristeligt Folkeparti indvalgt i Kolding Byråd, hvor han bl.a. fik plads i socialudvalget.
Sammen med Christa og nogle unge kristne startede de 25 års behandlingsarbejde i Quo Vadis i Kolding, hvor mange unge hårdt belastede misbrugere fik både et varmt hjem og frihed fra en kriminel løbebane.
For at være heltids i Quo Vadis søgte Johannes Søndergaard orlov og forlod i 1981 politiarbejdet.
– Johannes er stadig det udfarende menneske, som har nød for andre mennesker, der endnu ikke har fundet meningen med livet. Han deltager ivrigt i samfundsdebatten og har skrevet to bøger: ”Jeg har en ven, der kan gå på vandet” og ”I Guds navn”, fortæller Gert Grube, der har fulgt Johannes som en nær ven siden skoletiden.
/sl