SAS genåbner den direkte flyrute Køenhavn – Tel Aviv

Elleve år efter at SAS standsede sin direkte flyrute mellem København og Tel Aviv, genåbner det skandinaviske luftfartsselskab denne forbindelse – til glæde for mange rejsende.- Om to måneder, den 4. juni, indvies ruten med en ugentlig afgang (mandage), siger en talsmand for SAS, pressechef Trine Kromann-Mikkelsen.
Talsmanden tilføjer, at salget er startet, og at man i og at man i perioden 12. juli til 30. august også vil flyve om torsdagen (ikke: 12. juni til 10. august).

I vinterperioden øges forbindelsen yderligere, idet SAS planlægger at flyve tre ugedage, begyndende den 28. oktober med afgange tirsdage, torsdage og søndage.

SAS – og det israelske luftfartsselskab El Al – standsede deres direkte flyvninger mellem de to byer i 2001 på grund af nedgang i passagertrafiken som følge af den palestinensiske opstand, intifadaen, og terrorangrebet på skyskraberne i New York.

I adskillige år har flypassagerer mellem de to destinationer været henvist til at mellemlande et sted i Europa, heriblandt Wien, Zuerich, Ankara eller London. Dette har besværliggjort rejsen og forlænget rejsetiden betragteligt.

SAS oplyste for blot en måned siden over for Deres korrespondent, at man ikke har planer om at åbne en direkte rute København-Tel Aviv, “men at man holder øje med markedet og vil tilpasse sig situationen, så snart der er mulighed for en ny og økonomisk rute”.

Bag disse diplomatiske ord ligger, at SAS i mellemtiden har lavet en markedsundersøgelse og har erfaret, at der er en stigende efterspørgsel på ruter til og fra Mellemøsten.

SAS-talsmanden svarer bekræftende på et spørgsmål, om man mener, at ruten vil være rentabel.

– Ja, der forventer vi, siger talsnanden, idet der er et godt miks mellem ferie- og fritidsrejsende samt forretningsrejsende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Adspurgt hvorfor SAS i løbet af blot en månedstid besluttede at genåbne ruten, siger talsmanden:

– Det blev muligt at tilpasse den nye rute. Vi åbner hele tiden nye ruter – også med kortere
beslutningsproces.

Airbus
Der vil blive fløjet med en kombination af Airbus 319, der har 141 sæder, og Airbus 321 med
198 sæder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Prisen for en envejs rejse er 969 kroner inkl. skatter, afgifter, gebyr og 1 stk. bagage. Prisen vil variere alt efter, hvornår man køber sin billet

Andre forbindelser
Oplysningen om genåbningen af SAS’ direkte rute er kommet samtidig med, at det danske flyselskab Cimber Sterling besluttede at standse dets direkte flyvning mellem København og Tel Aviv efter blot halvandet ås forløb, på grund af liden interesse.

Udover SAS-forbindelsen er der en anden direkte flyvning mellem Tel Aviv og Skandinavien, idet luftfartsselskabet Arkia/New Gateways har en rute mellem Tel Aviv og Malmø, men denne rute er blot åben i sommermånederne juli og august – og kun med flyvninger på mandage.

En anden forbindelse er med luftfartssselskabet “Norwegian”, der flyver mellem Stockholm og Tel Aviv.


Artiklen fortsætter efter annoncen: