Stor israelsk-amerikansk militærmanøvre med tanke på Iran

En længe planlagt storstilet amerikansk-israelsk militærmanøvre vil finde sted senere iår –
med tanke på Iran .og dettes fortsatte stræben efter at blive en atommagt.Det bliver den største amerikansk-israelske missil forsvarseksercits nogensinde, og for kort tid
siden besøgte den øverstkommanderende over den 10. armes missilforsvarskommando i Europa, oberst Stephen Richmond, Israel for at færdiggøre planerne om manøvren, der vil omfatte midlertidig stationering af tusinder af amerikanske soldater i Israel.

Manøvren har fået navnet “Austere Challenge 12”. Den skulle oprindelig have fundet sted i denne måned, men blev udsat som følge af budgetmæssige og logistiske årsager. Nu er den berammet til
Oktober.

Der er spekulationer om, at udsættelsen skyldes , a Israel havde planer om at angribe Iran og ikke ønskede at have amerikamnske tropper i landet, eller at det ønskede at USA skulle tro, at Israel ville gøre dette for at få den amerikanske regering til at optrappe sanktionerne mod Iran.

USA’s missilforsvarskommando fører opsyn såvel med “Patriot”-forsvarsenheden, der er stationeret i Israels Negev-ørken, og med den, der fornylig blev stationeret i Tyrkiet.

Manøvren vil omfatte oprettelsen af amerikanske kommmandoposter i Israel og israelske kommandoposter i USA’s Europa-kommando med henblik på at oprette fælles komandostyrker i tilfælde af en større konflikt i Mellemøsten,

USA ventes at ville medbringe dets THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) og skibs-baserede Aegus ballistiske missil forsvarssytemer til Israel for at simulere standsning af missilangreb mod Israel.

De amerikanske systemer vil virke samme med Israels missilforsvarssystemer – “Arrow”, “Patriot”, “Iron Dome” og “Davids Slynge”

Fra amerikansk side udtales det, at militærmanøvren er en milesten i det strategiske forhold mellem USA og Israel for at fremme regional stabilitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Under sit besøg i Israel mødtes oberst Richmond med oberst Zvika Haimovitch, der er chef for Israels “Air Defense Wing 167”, som opererer de israelske missil-forsvarssytemer. Richmond besøgte tillige et af “Iron Dome”-batterierne i det sydlige Israel og Luftforsvars-divisionens uddannelsesskole

Den amerikanske militærkommando i Europa oprettede den særlige militærenhed, der samrarbejder med Israel, som led i USA’s svar på den voksende iranske missiltrussel mod Europa.

Det israelske luftvåben agter i de næste uger at stationere et fjerde “Iron Dome”-system og vil også udvikle “Davids Slynge”-systemet som forsvar mod raketter med mellem-rækkevidde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: