Amerikanske jøder foretrækker Obama

Undersøgelse viser, at langt de fleste foretrækker Obama fremfor Mitt Romney som præsident.Amerikansk-jødiske vælgere foretrækker langt præsident Barack Obama fremfor den tidligere Massachusetts guvernør, Mitt Romney, ifølge en meningsmåling foretaget af organisationen “American Jewish Committe” 61 procent af deltagerne i undersøgelsen var for Obama.

Hos de adspurgte var der også større godkendelse end misbilligelse af den måde, Obama har tacklet, hvad de anser for at være “større anliggender” – økonomi (80 procent), sundhedsforsorg (57 procent), national sikkerhed (26 procent), skatter (26 procent), det amerikansk-israelske forhold (22 procent) og social understøttelse (22 procent).

58 procent godkendte den måde, Obama havde behandlet det amerikansk-israelske forhold , mens 40 udtrykte misbilligelse.

Hvad angår national sikkerhed var de 69 procent for Obama, mens blot 29 procent gav udtryk for misbilligelse.

Iran

Om Irans atomprogram var der 61 procents godkendelse af Obamas håndtering af dette anliggende, mens 37 procent misbilligede.

Det demokratiske parti opfattes også af de fleste (60 procent) som bedre egnet end republikanerne til at træffe “rigtige beslutninger” om anliggender som national sikkerhed og Iran.

I opinionsundersøgelsen viste det sig, at amerikanske jøder er særdeles bekymrede over Irans atomprogram. 89 procent af de adspurgte var “meget bekymrede” over, om Iran opnår atomvåben, mens blot 11 procent ikke var “særligt bekymrede” om dette.

Hvis sanktioner og diplomati ikke forhindrer Teheran i at få en atombombe, går de 64 procent ind for, at USA skal gå til militær handling, mens 75 procent støtter, at Israel skal gøre dette.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et flertal af de adspurgte – 59 procent – har aldrig besøgt Israel, mens 71 procent synes, at det er “meget vigtigt” for jøder at kere sig om Israel.