Elever indsamler fem millioner til fattige børn

De klipper hår, skifter dæk og løber sponsorløb for at skaffe penge til projekter i fattige lande som Mongoliet og Etiopien. Pengene kommer ind – og det nytter at hjælpe.- En mor lavede 100 tasker, som vi solgte for 300 kr. stykket, så vi fik 30.000 kr ind, fortæller Edith Marie Nævdal fra Kongshaug Musikgymnasium.

Afgangseleverne fra 13 norske skoler indsamler millioner til mission, bl.a. ved sponsorløb.

Unge fra 13 skoler tilknyttet Norsk Luthersk Missionssamband indsamler hele fem millioner kroner til udviklings- og missionsarbejde.

Støtter børn i Mongoliet

Kreativiteten har været stor undervejs. Man har indsamlet penge ved at klippe folks hår, samle flasker, skifte dæk og arrangere loppemarkeder og romantiske aftener.
På musikfestivalen i Kongshaug skaffede eleverne sponsorindtægter, så alle billetindtægterne gik til indsamlingsprojektet.
Ved Lundeneset videregående skole fik afgangseleverne hele 500.000 kr. ind.
I Mongoliet må mange børn bo på kostskole, fordi forældrene er nomader. Nu kan nogle børn få bedre skoleforhold med flere senge, opvarmning, bedre belysning og mere personale. Også et sundhedsprojekt i Mongoliet får gavn af støtten.
– Vi er faktisk med til at forbedre hverdagen i Mongoliet. Projekterne har givet helt konkrete resultater, for eksempel er børnedødeligheden gået betydeligt ned i projektområderne, fortæller Erik Hauge fra projektet i Lundeneset, som selv har besøgt Mongoliet.

1,8 millioner til Etiopien

Ved Kristelig Gymnasium i Oslo har eleverne indsamlet 1,8 millioner kr. til udviklingsprojekter i Etiopien. Én elev klarede at indsamle hele 28.000 kr.
– Det har været rigtig let at engagere eleverne, mange spørger, om de kan hjælpe til, og man behøver ikke at presse dem, siger Astrid Rø fra aktionskomiteen på Det kristne Gymnasium.
Bodil