Lovsang og gåsehud

Jeg er volontør på et børnehjem i Honduras. Her får jeg flere gange om ugen gåsehud på grund af 600 mennesker, som skråler af hjertet til Gud.

Jeg har fået den fornøjelse at spille med i børnehjemmets lovsangsband, som medvirker til gudstjenester ca. to gange om ugen. Og det er rigtig fedt at lade sig bruge til at formidle musikken og lede menigheden i lovsang.
I forbindelse med mine oplevelser med at spille lovsang her på børnehjemmet er der to ting, jeg særligt har lagt mærke til.

Det første er glæden ved at spille musik. Jeg siger hermed ikke, at vi i Danmark ikke kan opleve glæde ved at spille musik, men aldrig har jeg set en glæde så inderlig og passioneret, som når vi spiller med vores ungdomsband. Det er virkelig det, de brænder for her på børnehjemmet; det er det, de vil bruge deres evner og kræfter på, hvilket smitter utroligt meget af.
Det andet er den evige entusiasme, som man hører og ser, når børnene ærlig talt skråler med på lovsangene – med armene løftet højt i vejret for at lovprise Gud.
Første gang jeg hørte dem synge på spansk, blev jeg nærmest slået omkuld. Hold da op, der var knald på, hvilket gav mig gåsehud over hele kroppen. 600 mennesker, der synger for fulde gardiner – det kan altså høres!

Vi synger både sange med engelske og spanske tekster, men det er helt klart, når vi synger på spansk, at gåsehuden kommer frem. Her kan man mærke en ægte glæde og inderlig oprigtighed hos børnene.
Jeg føler mig utrolig privilegeret ved at være afsted som volontør. Jeg lærer utrolig mange ting, fx at værdsætte livet og ikke tage det for givet. Det er nok det, som har størst indvirkning på mig – specielt fordi det bare stråler ud af børnene og personalet her på børnehjemmet. Børnene har alle noget med i bagagen, som gør, at det er helt andre ting, de sætter pris på i forhold til danske børn. Deres taknemmelighed for livet og troen på Jesus er enorm – og er særlig tydelig i lovsangen. Det vil jeg prøve at tage videre med mig i bagagen herfra.

Af Peter Svinth
Udsendt som voluntør af Impact