Forkyndelse med Jesus i centrum på Å-festival

Pinsedag på Å-festival bød på gudstjeneste, koncerter, fællesskab – og en stor vandkamp.Et brandslukningskøretøj med udrykning ruller ind på Å-festivalpladsen i den midtjyske by Sønder Felding. Der er ingen synlige luer at se og ingen røg på festivalens tredje dag.
Til gengæld springer sveden frem på de mange festivaldeltagere i det varme pinsevejr, og mens brandsvendene hopper op på taget af bilen og monterer en vandkanon, strømmer mange til. Jublen er stor, da vandet endelig strømmer ud og giver en kærkommen afkøling til dem, der frivilligt stiller sig ind i vandstrålen.

Fokus på korset

Pinsegudstjeneste og en gospelkoncert har fyldt eftermiddagens program i hovedteltet. Duften fra to stegepander i overstørrelse breder sig på pladsen, og de, der har sikret sig en madbillet kan se frem til aftenens menu, der står på paella.
Et par timer senere samler deltagere og besøgende sig i det otte master store koncert- og mødetelt. Lovsangsbandet Light up Lion spiller for på tre lovsange inden aftenens forkynder, valgmenighedspræst Jón Poulsen, taler over temaet ”Efter korset”.
– Jesus bruger mange steder i Skriften ordet ”kom”. Et andet ord, som der både står mange steder i Bibelen og som Jesus bruger flere steder er ”gå”, siger Jón Poulsen.
– Kom, siger Jesus, når han vil lede dig ind i et forhold til ham.
Jón Poulsen kommer ind på Noa, Abraham og Moses, hvor det fælles træk er, at de gik, udførte en aktiv handling på Guds ord.
– Hvad ønsker Gud, at jeg skal gøre for ham? Det betyder ikke, at jeg går i egen kraft. Jesus er med, siger Jón Poulsen og bruger billedet af, at Gud giver den enkelte en dosmerseddel.
– På sedlen står der det, Gud ønsker, jeg skal gøre for ham. Han står med ansvaret, pointerer Jón Poulsen.

Energisk koncert

Efter forkyndelsen og en række lovsange går det irske band Rend Collective Experiment på scenen og giver en energisk koncert med et væld af forskellige instrumenter, heriblandt en iPhone.
– Heej, godt at se dig, lyder det flittigt rundt på pladsen i pausen inden brødrene fra amerikanske Everfound runder pinsedag af koncertmæssigt.
I år er første gang Samuel Kiel, 15 år, Thorbjørn Sangild Stølen, 14 og Peter Holmgaard Jensen, 15 år er på Å-festival. De skal næste år gå på Nordsjællands Efterskole, og de fulgtes i bussen med de nuværende elever til det jyske.
– Mine ældre søskende har før været på Å-festival og talt meget godt om det, siger 15-årige Samuel. Koncertmæssigt har de været mest begejstret for koncerten med rockbandet Building 429, der spillede lørdag aften.
Gode venner og gode oplevelser. Det er noget af det, Camilla Thuesen og Kathrine Toft hæfter sig ved på Å-festival. De kender hinanden fra Frøstruphave Efterskole og bor i år hver deres sted på pladsen.
– Vi kan være sammen med vores venner om Gud, siger Camilla.
– Det er en god forkyndelse, som jeg kan tage med mig i min hverdag, tilføjer Kathrine.
– I år er pinsen kommet til at give mere mening for mig.
Mathias Agerbo, 24 og Tobias Larsen, 21 fulgtes fra Ribe til Å-festival.
– Vi er på besøg, fortæller Mathias og Tobias, der kom til pinsegudstjenesten søndag eftermiddag.
– Det er godt at kunne mødes her med andre kristne, siger Mathias. For de to sønderjyder er det tredje gang, de er på Å-festival.
– Jeg er her for at høre Guds ord, og så betyder lovsangen meget for mig, siger Tobias.