Iørefaldende livsvisdom

The Choir har, på trods af et begrænset budget, i over 30 år lavet små mesterstykker, som reflekterer stemninger og spirituelle dybder af troen.
Musikken kan for de uindviede minde om en blanding af U2, Sixpence None The Richer og Coldplay i en stor sammenblanding.
Titlen på albummet ’The Loudest Sound Ever Heard’ er en reference til den indonesiske vulkan Krakatoas udbryd i 1883 (et udbryd der var så kraftigt, voldsomt og højt, at videnskabsmænd vurderer, at alle indenfor en afstand af 17 km øjeblikkeligt ville blive døve).
Denne begivenhed er brugt i nummeret ’Learning To Fly’ som en metafor for livets uforudsigelighed. Men også som en påmindelse om, at du tæller de velsignelser, du får, og at du ”make that phone call, write that letter, live today to make amends,” fordi vi er alle ”living to love in a dying world,” og ”learning to fly.”
Og på samme måde er der igennem hele albummet masser af tankevækkende og dybe tekster, som afspejler sandheder og den åndelige vandring bandets medlemmer er på og har været på igennem livet.
Nye lyttere vil måske ikke helt kunne sætte pris på dette album, som det fortjener. Kender man ikke The Choir, kan det anbefales at starte med albummene ’O How The Mighty Have Fallen’ og ’Burning Like The Midnight Sun’ som er to af deres bedste album.
The Loudest Sound Ever Heard er i den rækkefølge et fremragende album, som giver livsvisdom og iørefaldende god musik.
Henrik