Svære problemer med illegale afrikanere i Israel

Der er svære problemer med omkring 50.000 afrikanere illegalt i IsraelOmkring 50.000 afrikanere, hovedsageligt fra Sudan og Eritrea, er kommet illegalt ind i Israel i de senere år, og deres tilstedeværelse, især i det sydlige Tel Aviv, har medført så svære problemer, at det nok blot er et spørgsmål om tid, før situationen koger overI flere gader nær den gamle hovedbusstation i Syd-Tel Aviv præger disse illegale indvandrere helt bybilledet, og der er så mange sorte afrikanere, at flere af stedets oprindelige beboere føler, at de er ved at blive skubbet ud, og nogle af dem frygter for deres sikkerhed.

Situationen er blevet intensiveret, efter at politiet har pågrebet tre unge mænd fra Eritrea i alderen 18-24 år for en formentlig voldtagelse af en 15-årig israelsk pige nær busstationen. Det lykkedes ikke at arrestere to andre mænd, der tog flugten. Pigens jævnaldrende kæreste blev tvunget til at overvære voldtægten, som politiet betegner som “brutal”.

Ifølge politiet er disse mænd kommet illegalt ind i Israel for to år siden fra Egypten.

De illegale indvandreres antal i Israel er svulmet op i de senere år. De opfatter Israel som et paradis på jord og betaler gerne store penge til beduiner og andre, som kan hjælpe dem over grænsen

Ifølge minister for offentlig sikkerhed, Yitzhak Aharonovich, kommer 300-500 illegale afrikanske indvandrere hver uge over grænsen fra Egypten

Det menes at betalingen for en sådan menneskesmugling er 5000 dollars.

Langs grænsen til Egypten opføres nu en 250 km lang og syv meter høj barriere til en udgift af 1.5 milliarder israelske shekel, men beduinske smuglere skal allerede have fundet en metode til at omgå dette grænsehegn, som stadig er flere måneder fra at være fuldendt.

Debatten omkring disse indvandrere er blevet skærpet, efter at indenrigsminister Eli Yeshai, fra det ultraortodokse Shas-parti, har udtalt:


Artiklen fortsætter efter annoncen:– De fleste af de afrikanske infiltratorer er kriminelle. Jeg vil ønske, at de alle – uden undtagelse – bliver sat i fængsel og sendt tilbage til deres lande.

Hvis dette skulle ske, vil der sikkert høres et ramaskrig fra kritikere af Israel.

Israel har endnu ikke fastlagt en klar politik i dette prekære anliggende. For nogle måneder siden vedtog knesset en lov om fængselsstraf for illegale indvandrere – og at de, der hjælper dem, vil blive fængslet fra 5-15 år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Knessetmedlem Nitzan Horowitz fra det dueagtige Meretz-parti har betegnet den nye lov som en “plet” på Israels lovkodeks.

Talsmænd for denne indvandrergruppe udtaler, at de er “bona fide”-flygtninge, at de skal bevilges asyl i Israel, og at de risikerer straf, hvis de vender hjem.

Israel har hjemsendt et stort antal afrikanere, og statsminister Binyamin Netanyahu har udtalt, at han vil undersøge muligheden af at hjemsende flere, når han skal besøge Afrika senere i år.

Tilstrømningen af de illegale indvandrere har medført en national debat i Israel – som blev til efter det nazistiske folkemord af jøder. Nogle israelere betegner denne indvandrergruppe som en økonomisk og social byrde og frygter, at deres øgede antal vil svække landets jødiske karakter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Andre siger, at det jødiske folk, som følge af dets historie om forfølgelse, bør være særligt
imødekommende over for mennesker, som flygter fra forfølgelse eller fra en konflikt.