70 raketter fra Gaza mod Israel på én dag

En million israelere i Syd-Israel blev bragt brat ud af illusioner om en stille tilværelse, da over 100 raketter og missiler fra Gaza-striben bragede imod deres område i løbet af få dage, heraf ikke færre end 70 på en enkel dag – igår.
Israel reagerede ved at sende fly mod mål i Gaza. Og så kørte det hele efter den gamle recept: angreb/modangreb. Begge parter ved, at det ikke vil kunne lykkes at skabe reel fred, og så prøver man endnu engang et foreløbigt middel ved at få en våbenhvile i stand, med Egypten som mellemmand.

I Gaza-området er flere blevet dræbt ved israelske luftangreb. Og i Syd-Israel er mange til behandling for chok, og der meldes om nogle sårede. Et antal skoler i området er lukkede og børnene sendt hjem. vel vidende at de nok vil få en ny urolig nat, med meget lidt søvn, fordi man hele tiden venter at høre alarmen “Rød farve” for indflyvende raketter.

Fire mænd fra det israelske grænsepoliti meldes lettere sårede.

Israel har hidtil stationeret tre “Iron Dome” anti-missil batterier i området, og det lykkes et af dem
at nedskyde et “Grad”-missil, inden dette kunne nå sit mål. I løbet af dagen blev en fjerde “Iron Dome” bragt dertil.

Nogle af kampgrupperne i Gaza siger, at de er parat til at indgå en våbenhvile med Israel., men der synes ikke at være realiteter bagved, for nogle timer efter tilbuddet om en våbenstilstand blev to raketter afskudt mod byen Ashkelon.

Optrapningen

Optrapningen begyndte i mandags, da Hamas’ militære fløj – Izz al-Din al-Qazzam Brigaderne – afskød 10 Grad-missier mod Israel, formenttlig som hævnakt for israelske aktioner mod terroristgrupper i Gaza. Målet menes at have været den israelske Zikim-militærbase.

Denne gruppe påtog sig ansvaret for missilangrebet og sagde, at det var et svar på “zionistiske forbrydelser”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi er prat til at gøre slut på denne optrapning – hvis Israels standser dets luftangreb siger en talsmand for Hamas, Ayman Taha, der tilføjer: “ro vil blive mødt med ro”.

Den israelske generalstabshef, general Benny Gantz, siger, at Israel vil imødegå enhver trussel, og at ethvert forsøg på at krænke Israels sikkerhed vil blive mødt med magt.