Efterskole må lukke trods mange nye idéer

Sommersted Efterskole forsøgte sig med sportskoncept, men slår nu bremserne i.
Bestyrelsen og skolekredsen for Sommersted Efterskole slog bremserne i på et ekstraordinært skolekredsmøde og bestyrelsesmøde den 6. juni. Her besluttede man at indstille efterskolevirksomheden med udgangen af dette skoleår.– Det beklager vi, og det er rigtig ærgerligt, siger skolens udviklingschef og medleder Tonny Dall Sørensen, der har stået for at give skolen en ny profil som sportsefterskole.
– Det er ærgerligt, fordi vi tror meget på ideen og konceptet, men også fordi medarbejderne nu mister deres arbejde, tilføjer Tonny Dall Sørensen.
Beslutningen er truffet, fordi
skolens bank og kreditforening har trukket sig fra samarbejdet. Begrundelsen er lavt elevtal til det kommende skoleår og dermed en anstrengt økonomi.

Finanskrise

– Vi er rigtig kede af udviklingen, men vi må bare sande, at det har været overordentligt vanskeligt at starte en ny efterskole op midt i den finansielle uro i Danmark og familiernes svage privatøkonomi, siger skolens bestyrelsesformand Erling Due Pedersen. – Mange har kun råd til at betale ét efterskoleår mod tidligere to eller tre. Endelig ligger vi i et område, der har svært ved at tiltrække efterskoleelever, og som har mange andre gode skoler. Sportsefterskolen var ellers på alle måde klar til start med en tydelig kristen sportsprofil, kompetente trænere på alle linjerne. Skønt der kun var 42 tilmeldinger til skoleåret 2012-13, var der flere tilmeldinger til skolen i de kommende år, end vi har set tidligere, fortæller efterskoleforstander Tonny Dall Sørensen.

Fik initiativpris

Mange har også anerkendt det nye skoletilbud Sommersted Sportsefterskole, deriblandt skolens kreditorer og KFUM Idrætsforbund. Sidstnævnte gav skolen en initiativpris for projektet Sportsefterskolen Sommersted i maj 2012.
– Skolens medarbejdere, ledelse og bestyrelse sætter nu alt ind på, at indeværende skoleår afsluttes på en god, værdig og også festlig vis, så elever og forældre oplever, at der var kvalitet i skoletilbuddet fra Sommersted Efterskole til det sidste, slutter Tonny Dall Sørensen.