Etnograf skal hjælpe megakirke

Ruth Osmundsen er cand.mag. i etnografi og social antropolog. Hun har været missionær i Etiopien siden 2007. Nu skal hun hjælpe landets største protestantiske kirkesamfund, Mekane Yesus Kirken, med at nå målene for en ny femårsplan. Kirken har i dag 5,6 millioner medlemmer.
Ruth Osmundsen begynder som rådgiver for Mekane Yesus Kirken den 1. august og får base i Addis Abeba. Men hun skal også rejse rundt i landet til kirkens synoder og andre enheder for at skabe bevidsthed, ejerskab og fællesskab om, hvad kirken gerne vil nå.
– Jeg ser det som en stor tillidserklæring og en stor mulighed for, at jeg kan gøre brug af min praktiske sans for planlægning og mit kendskab til landet og kulturen, siger Ruth Osmundsen.
Hun har tidligere arbejdet som studentersekretær i Evangelical Students’ and Graduates’ Union of Ethiopia og som Dansk Ethioper Missions koordinator i Etiopien.