Israel vil forbedre image

Israel vil forbedre image i Norge med drusisk ambassadørIsrael har udnævnt en druser som sin næste ambassadør i Norge for at prøve at forbedre sit image som en racistisk stat.Ambassadøren er den 62-årige litteraturprofessor Naim Araidi. Han er født i den drusiske by Kfar Maghar og skrev sin doktorafhandling i litteratur om den israelske digter Uri Zvi Grinberg. Han underviser i litteratur på Haifa Universitet og Bar Ilan Universitetet nær Tel Aviv. Han har været dekan på “The Arab Academic College for Education”. I 2008 opnåede han at få statsministerens pris for hebraisk litteratur.

Araidi skulle oprindelig have været udnævnt til ambassadør i New Zealand, men det israelske udenrigsministerium ombestemte sig og gav ham posten i Oslo.

Hans kommentar til udnævnelsen er:

– Det er et stort privilegium for mig at repræsentere Israel og vise dets smukke side, såvel som sameksistensen som trods alle prøvelser blot kan bevares i et virkeligt demokrati.

Souschef: Kristen araber

Til Araidis souschef er udnævnt den kristne araber, George Deek, der er født i Jaffa og nu er ved at afslutte sit virke som vice-ambassadør i Nigeria.

Det er udenrigsminister Avigdor Lieberman, der står bag udnævnelserne.

Det fremgår af en nylig israelsk meningsmåling, foretaget af udenrigsministeriet, at Israel har et dårligt ry i Norge. Opinionsundersøgelsen viser, de fleste nordmænd opfatter Israel som racistisk, aggressivt, med ekstreme synspunker, og at det er mod fred.