Fire nye interneringslejre i Israel

Der vil blive opført fire nye israelske interneringslejre for 20.000 illegale afrikanske indvandrere.Det israelske forsvarsministerium vil i næste uge begynde at opføre fire interneringslejre for
20.00 illegale afrikanske indvandrere og indleder hermed, hvad statsminister Binyamin Netanyahu betegner som sin “nødplan”.Han forelagde planen på et møde i går med deltagelse af indenrigsminister Eli Yishai, sikkerhedsminister Yitzhak Aharonovitch, justitsminister Ya’akov Neeman og repræsentanter for politiet, militæret og fængselsvæsnet.

Lejrene vil blive bygget – udover en, der allerede er under opførelse – af forsvarsministeriet og militæret. De skal drives af fængselsvæsnet og indenrigsministeriets befolknings- og immigrationsmyndighed.

Planen omfatter opførelse af en kæmpestor teltby i Negev-ørkenen med plads til 10.000 personer.

I en udtalelse fra forsvarsministeriet hedder det bl.a., at formålet med planen er at alle infiltratorer skal flyttes direkte til lejrene, hvor de skal opholde sig i længere tid – uden at kunne nå frem til israelske byer.

Sydsudanesere udvises

Yishai har informeret sydsudanesiske illegale indvandrere om, at de har en uge til at forlade Israel frivilligt. Infiltratorer, der accepterer dette, vil modtage 1000 euros og deres flybillet gratis.
Efter en uges forløb vil de blive arresteret og udvist.

En Jerusalem distriktsdomstol har i går afvist en anmodning fra menneskerettighedsgrupper, der modsætter sig deportationen. Ifølge rettens kendelse har disse grupper ikke fremlagt bevis på, at sydsudaneserne vil være i fysisk fare, hvis de vender tilbage til deres hjemland.

I en lederartikel i den israelske morgenavis, “Ha’aretz”, hedder det:

– En del af disse indvandrere skal opnå grundlæggende rettigheder og tillades at leve et anstændigt liv, indtil situationen i deres hjemlande forbedres., Israel kan absorbere dem. Ophidselse, had-udfoldelse og masse internering vil ikke løse noget.


Artiklen fortsætter efter annoncen: