Noget på hjerte

At jeg skal anmelde hip-hop har bragt smil på læberne af de personer tættest på mig. Jeg er på udebane i forhold til, om Lecraes lyd er tæt på andre kunstnere, eller om det vil opleves som god hip-hop eller middelmådig hip-hop.
Ikke flere undskyldninger. Lecrae har noget på hjerte, det kommer meget tydeligt igennem.
Dette album emmer af et ønske om at være aktuel, tydelig og ægte. Det er egentligt ikke et album, men et mixtape, med Don Cannon som vært. Lecrea har netop vundet to Dove-awards for bedste sang og album, for sit tidligere udspil ”the Overdose”.
Lecrae har et overordnet mål med sit mixtape. Det skal fortælle mennesker, at Gud er den eneste vej. Jesus har forvandlet Lecrae, og hans budskab er, at der også er forvandling til andre. Lecrae vil gøre op med rap-kulturens hyldest af penge, kvinder og biler. Han ønsker at være modpol til de rappere, som har stor påvirkning på unge. Der er mere i livet end de korte fornøjelser, som kan virke som lykken i livet. Lecrae har et tydligt budskab om, at Jesus gør en forskel.

Dette bliver også albummets styrke for os, der ikke ofte lytter til hip-hop. For Lecrae har en pointe i, at kirken ofte ikke lever et liv, der viser forandring. Kirken er jo sat fri til at leve for andre end deres egen lykke, men ofte bliver vidnesbyrdet sløret af snak.
Titelnummeret tager fat i dette tema, at kirken ses som mennesker, der lader som om, de er bedre end andre. Fordommene om kirkegængere bekræftes blot at forskellige historier i medierne. Den etablerede kirke skal leve ægte og ikke blot levere ord; hvis verden skal tro, at Jesus gør en forskel, så skal det ses! Det viser Lecrae med al tydelighed.
Torben Schmidt