Putin til Israel – russiske angrebsvåben til Syrien

Vladimir Putin lovede at besøge Israel, hvis han blev valgt som statsoverhoved.Ruslands præsident, Vladimir Putin, har holdt ord.Han sagde for nogle måneder siden, at en af hans første handlinger, hvis han blev valgt til statsoverhoved, ville være at besøge Israel. Putin, hvis anden præsidentperiode begyndte for få uger siden, ventes hertil inden udgangen af juni.

En dato for besøget er endnu ikke meddelt, men programmet er kendt i store træk. Han skal have samtaler med præsident Shimon Peres og statsminister Binjamin Netanyahu i Jerusalem, med præsidenten for Den palæstinensiske Myndighed, Mahmoud Abbas i Ramallah og med Jordans kong Abdallah i Amman.

Putin har også holdt ord over for Syriens præsident, Bashar Assad, hvem han havde lovet
angrebshelikoptere.

Udenrigsminister Hillary Clinton har udtrykt dyb bekymring over dette. Hun har kritiseret
den syriske regering for at bruge angrebshelikoptere til at slå opstanden mod Assad-styret ned og siger, at det vil optrappe konflikten “ret dramatisk”.