Godt håndværk og et stærkt budskab

Dove-vinderen Lecrae har netop udgivet et mixtape. Det kan downloades helt gratis på internettet. Men hvorfor?Lecrea ønsker at bryde ud af boksen som ”kristen” musiker. Han har noget på hjerte, som alle kan relatere til.

– Folk tror, at de skal klæde sig på en bestemt måde, siger Lecrae.

Den kristne rapper og Dove-vinder Lecrae har netop udgivet et mixtape-album, som henvender sig til et bredere publikum. Men hvorfor lave noget, som henvender sig til en lidt bredere gruppe? Hvorfor bliver han ikke bare ved at lave musik til den hastigt voksende skare af kristne fans?
– Der er mange inden for hip-hop-verdenen, som lige er begyndt at blive kendt med det, jeg laver og har gang i. Jeg ville ikke have, at de skulle købe min musik for at høre den og tjekke den ud – jeg ville prøve at kommunikere den ud til en helt ny gruppe af mennesker. Jeg tror, de fleste af mine fans sandsynligvis er kristne, og de ønsker at høre nogle bestemte ting i musikken. Men jeg ønsker at tale om nogle andre ting i min musik, som jeg tror, et bredere publikum vil værdsætte, fortæller han til XXLMag.com

Vær dig selv

Han forklarer, at titlen ‘Church Clothes’ handler om, hvordan ikke-kristne ofte tænker, når de skal i kirke eller være sammen med kristne.
– Folk tror, at de skal klæde sig på en bestemt måde, når det handler om Gud eller andre kristne. Selv når jeg først møder folk, og de står på gadehjørnet og ryger, så siger de: “Der kommer Crae, væk med den der.” Men du skal ikke spille en eller anden rolle for mig. Jeg putter dig ikke i en Himmel- eller Helvede-boks, siger han.

Bredere målgruppe

Lecrae er blevet mere og mere populær inden for de sidste par år. Den store opmærksomhed på ham og hans musik gør, at han er mere opmærksom på at tale om lidt bredere emner.
– Ja, det har i hvert fald gjort, at jeg er blevet lidt mere forsætlig omkring at tale om bredere emner. Nogle gange, som kristen, har man en tendens til kun at tale om ting, som giver mening inden for kirken eller det kristne fællesskab.
– I stedet for at tale om “en masse af de elefanter i rummet” som mennesker, der ikke kommer i kirken af forskellige grunde, ønsker at tale om. Eller også bare helt almindelige ting i livet. Jeg behøver ikke altid snakke om, at jeg læser i Bibelen eller noget i den stil.
– Jeg laver de samme almindelige ting, som de fleste andre mennesker gør. Mere end alt andet, så har min mission og mit budskab altid handlet om at give håb og inspiration for at se mennesker blive forvandlet, forklarer han.

Kvalitets hip-hop

Selvom man ikke er kristen, mener Lecrae alligevel, at man sagtens kan høre hans musik. Det handler nemlig også helt grundlæggende om godt håndværk.
– Hvis nogen ikke kan forlige sig med, hvad jeg tror på, så er jeg også meget opmærksom på det gode håndværk. Jeg vil være sikker på, at jeg laver god kunst.
– Jeg tror, at alle som elsker hip-hop vil sige: “Jeg kan ikke benægte, at dette er god hip-hop.” Det gælder hele mit team fra Reach Records. Vi laver ikke bare et eller andet og siger: “Fordi du tror på Jesus, bør du købe dette” – vi vil lave god kunst. Oven i det, så kan jeg artikulere nogle ting, hvor folk siger: “Okay, jeg forstår godt billedet”.

Kristne bokse

Når kristne laver musik, bliver det ofte delt ind i en sub-genre. I stedet for at kalde det ‘hip-hop’, bliver det kaldt ‘kristen hip-hop’. Generer mærkaten Lecrae?
– Jeg kan huske, da Enimem…jeg har glemt nummeret (My Dad’s Gone Crazy” red.)…men han sagde: “I’d rather be a mutha****** gospel rapper.” Jeg kan huske, hvordan det gav genlyd i kulturen. Ligesom, hallo, den der scene er dårlig, og håndværket i den kategori er ikke altid så godt, forklarer han.
– Så for mig handler det mere om, at jeg ikke gider være forbundet med dét. Bare kald det hip-hop. Lecrae som person er kristen, men min musik er hip-hop, og jeg vil ikke have, at du putter min musik i en boks på forhånd, fordi du tror, du ved, hvad det er. Det er lidt frustrerende nogle gange, men stille og roligt begynder det at ændre sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi er ikke så forskellige

Han mener, at man bryder ud af fordommene ved at lave god musik og bygge relationer inden for branchen.
– Det sjove er, at når det gælder Grammy’en, så er kristen musik det eneste, som bliver kategoriseret ud over genren af musikken. Alt det andet er i genrer. Hip-hop er en genre.
– At man begynder at lave musik, som alle kan relatere til, dét er mit mål nu: At få folk til at forstå, at vi bekymrer os om mange af de samme ting. Vi læser de samme bøger, vi lytter til de samme sange…jeg ser anderledes på tingene nogle gange, men vi er mere ens, end du kan forestille dig, slutter han af.