Vi flytter på højskole

Men Udfordringen er fortsat en uafhængig, tværkirkelig og selvejende fond.
Når denne avis udkommer, er Udfordringen flyttet ind i nye lokaler på Lykkegårdsvej 98 i Kolding.
Avisen har lejet sig ind hos Kolding Internationale Højskole. Skolen er oprettet af og knyttet til Apostolsk Kirke.
Betyder det så, at Udfordringen bliver apostolsk?
Nej, der er kun tale om et lejemål, fordi højskolen ligesom andre højskoler har færre elever end tidligere. Derfor er 2. sal i den syd-vestlige fløj blevet ledig.
Men vi glæder os da til at være i et pulserende højskolemiljø blandt elever og gæster fra hele verden, da skolen ofte bruges også til møder og stævner. I øvrigt har skolen en fælleskirkelig profil og har fx hentet sin seneste forstander hos den lutherske bevægelse Dansk Oase.
For at holde tingene adskilt har vi postadressen 98 og indgang i gården, mens højskolen ligger på nr. 100.

Udfordringen opstod i København i 1972. Først havde den hjemme i i projekthuset, derefter hos Folkekirkens Nødhjælp, så i baghuset i Nørregade 32 i København i en årrække. I 1986 ændredes avisen fra månedsavis til aktuel ugeavis. Nogle år senere blev forlag og avis adskilt i to selvejende fonde. Udfordringen havnede af tilfældige årsager i den lille kristne fristad Christiansfeld sammen med fem missionsselskaber.
På grund af en gennemrenovering af Søstrehuset, der vil tage flere år, flytter vi nu til Kolding. Udfordringen bliver dermed placeret centralt i landet i Trekantområdet – midt i et åndeligt smørhul, omgivet af aktive kirker.
Vi håber også at kunne samarbejde med højskolen og andre om en medie-uddannelse til fælles gavn for alle kristne.
Der er mange udfordringer forude!

Af redaktør Henri Nissen