Åbne kirker for vejfarende

For tolvte gang har Kirkefondet udgivet de to brochurer om åbne kirker i Danmark.
Af de 390 kirker, der er med denne gang, er de 20 nye. Som tidligere indeholder brochurerne oplysninger om kirkernes beliggenhed, åbningstider, seværdigheder, faciliteter mm. De er trykt i 97.000 eksemplarer og ligger til fri afhentning i bl.a. de deltagende kirker, på biblioteker og turistbureauer.
En nyhed i 2012-bochurerne er ”Øret til væggen”. Det er en lydguide til kalkmalerier, som nationalmuseet står bag. For at kunne bruge den skal man have en Android eller iPhone, som man kan downloade en App til. Med en sådan installeret på sin telefon kan man høre historien om kalkmalerierne forklaret og dramatiseret, så indholdet af dem bliver gjort interessant og levende. 136 af de 390 kirker har kalkmalerier, hvor App’en kan anvendes.
Brochurerne har et format, så de passer til handskerummet og vil være nyttige for såvel andagtssøgende som kunst- og kulturinteresserede.
NJV

Charlotte Lydhold (red.):
Vejkirker og andre åbne kirker
• Jylland 2012
• Øerne 2012
Pr.stk.:
24 sider
Kirkefondet