Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens. Obs! Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg. Send dit indlæg til: redaktion@udfordringen.dk

Bliv skilt og scor kassen

Efter skattereformen kan en familie med økonomiske lommesmerter tjene et tocifret antal tusinder på at lade sig skille, hvis de begge er i arbejde.
Kristendemokraterne mener, at beskæftigelsesfradraget til enlige forsørgere er et skud i foden.
At belønne skilsmisser økonomisk er et frontalangreb på samfundets bærende enhed!
I praksis betyder det, at det borgerlige ansvar for ægtefællen og forsørgerpligten afskaffes og erstattes af individets krav om hjælp fra det offentlige.
Når hertil lægges, at parpirløse forhold holder ringere igennem kriser, betyder det, at endnu flere børn skal betale de menneskelige omkostninger for brudte familier.
Både regering og opposition kan lave store nationaløkonomiske regnestykker, mens mennesker tabes på gulvet.
Som enlig forsørger fås et ekstra beskæftigelsesfradrag på op til 20.000 kr. uanset bopælsadressen er den samme.
Kristendemokraterne mener der opstår flere juridiske, arveretslige og pensionsmæssige problemer som konsekvens af loven.
En enlig forsørger er ikke nødvendigvis dårligt økonomisk stillet. KD vil i stedet se til, at et arbejdsløst ægtepar ikke bliver straffet økonomisk, hvis den ene part finder arbejde.
Stig Grenov
Kristendemokraternes
Internationale Sekretær
Erantisvej 2
2970 Hørsholm

Grund til at stævne DR

Der var al mulig grund til at stævne DR, fordi Rytteriet optrådte i 2011 med en tarvelig version af Vilhelm Gregersens adventssang fra 1911, “Der er noget i luften”.
“Rytteriet og DR krænker min morfar, pastor Vilhelm Gregersens ære,” siger komponistens barnebarn, Ulf Gregers Andersen, i en nyhed 12/6, “jeg er fortørnet over, at DR og Rytteriet misbruger 100-årsdagen for sangen til at lave denne fornærmende udgave. Når jeg stævner DR, handler det ikke om penge.”
I Aftenshowet sendte Rytteriet ganske vist en direkte undskyldning, men hvis det bare var bondeanger, er det forståeligt, at Ulf Gregers Andersens kommentar var: “De myrder jo sangen med det.”
Den smukke, gamle sang om advent, det nye kirkeår, fik en særlig betydning for os i besættelsesårene. Europa var hærget af krig, byer stod i flammer eller lå i ruiner. Vi vidste ikke, hvad der ventede os i det nye år, men der var megen trøst at hente i sangens opbyggelige ord.
Rytteriets optræden var ikke blot under bæltestedet, men under lavmålet.
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Aarhus C