A. P. Møller hjælper kristen organisation med at fjerne miner

Den A.P. Møllerske Støttefond donerer minerydningsmaskine til Folkekirkens Nødhjælp.
Med 12 millioner landminer har Angola et enormt behov for at få ryddet de dødsensfarlige efterladenskaber efter 27 års borgerkrig. Nu kommer der fart på minerydning med en ny minerydningsmaskine, doneret af Den A. P. Møllerske Støttefond.
Mini Mine Wolf hedder maskinen, der på en dag kan rydde 180 kvadratmeter jord i begroet terræn. Til sammenligning kan et menneske ”kun” rydde 30-40 kvadratmeter dagligt.
– Landminer er et massivt problem i Angola, hvor omkring 60 procent af vejene er belagte med miner, forklarer Henrik Stubkjær, generalsekretær hos Folkekirkens Nødhjælp.
Med den nye minerydningsmaskine har Folkekirkens Nødhjælp nu to Mini Mine Wolf-maskiner i aktion i Angola. Den første var en gave fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og blev taget i brug i 2010. Og den har allerede ryddet hundredtusinder af kvadratmeter jord for landminer. Jord, som efterfølgende er blevet givet tilbage til lokale bønder, der igen kan dyrke deres marker.
Angola er det mest minerede land i Afrika syd for Sahara, og et af de mest minerede lande i verden.
/sl