Debat

Debatindlæg er udtryk for læserens egen holdning – ikke nødvendigvis Udfordringens.
Obs! Max 200 ord. Red. forbeholder sig ret til at forkorte og udelade indlæg. Send dit indlæg til: debat@udfordringen.dk

Racist? Ikke mere!
”Far, du er racist!” sagde engang for mange år siden min ældste datter til mig, da jeg i et ubetænksomt øjeblik var kommet med nogle nedladende bemærkninger om de farvede iblandt os. Hendes ord ramte mig.
”Vi husker dig godt”, sagde et par yndige, tamilske piger til mig, da min kone og jeg lejrede os i græsset hos en tamilsk gruppe, hvor der også var etniske danskere til stede fra Vor Frue Kirke (katolsk). Det skete 2. pinsedag ved en økumenisk friluftsgudstjeneste på Herlufsholm. ”Jo, det var dig, der kom på vor skole og gav os nye testamenter”, sagde den yngste med et elskeligt smil. Nu var pigerne vokset op, havde begge fået diplom som ingeniører, og så gik ellers snakken. Relationerne forstærkedes straks.
Pigernes storebror, også ingeniør, havde fra friluftsscenen læst op fra den tamilske Bibel. Vi kom snart til middag hos hinanden og blev venner for livet. Ja, tilmed giver jeg nu den unge frue supplerende timer i dansk. Hendes mand er til gengæld som IT ekspert mig til stor hjælp i computer-spørgsmål.
Har jeg virkelig været racist? Ak, jeg skammer mig!
Jørn Nielsen,
H.C. Lumbyes Vej 159 A
Næstved.

Jesu fodspor
Hvad er Jesu fodspor på Jorden i sammenligning med menneskets fodspor på Månen eller Mars, når den tid kommer? Det er grænseoverskridende. Jesu liv og levned, i 33 år, på vores planet siger os jo, at vi mennesker er skabt i Guds billede, og at liv i andre solsystemer ikke kan opstå og udvikle sig på nogen anden måde end den, vi kender, og som Bibelen beskriver.
“I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde.” Vi leder i universet, med lys og lygte, for blot at få bekræftet, at livet på Jorden ikke er opstået ved en tilfældighed, men fordi Gud har villet gøre et eksperiment med støv og ånd.
Tegn på liv i universet er ikke utænkeligt; men findes det, så ligner det til forveksling det, vi kender. Jesus, Guds søn, har nemlig også “andre får, som ikke hører til denne fold; også dem skal jeg lede, og de skal høre min røst, og der skal blive én hjord, én hyrde.” Det sagde Jesus. Om det skal forstås på den måde, at andre planeters mennesker også får chancen, med Jesus som frelser, på grund af Guds uendelige kærlighed, er højst tænkeligt.
Knud Held-Hansen,
Juelsparken 2, 2.tv.,
9210 Aalborg SØ