Egyptiske fly dræber 20 terrorister i ‘rensnings-operation’

Egyptiske fly har været på deres første mission siden Yom Kippur krigen i 1973, da de igår dræbte 20 terrorister i Sinai-området under en aktion, som fra egyptisk side betegnes som en “rensnings-operation”.
Egyptiske sikkerhedskilder siger, at operationen var koordineret med Israel baseret på den egyptisk-israelske fredsaftale. Inden luftaktionen fik Cairo et israelsk accept af denne. Terroristaktionen kunne have fået katastrofale følger, hvis ikke israelsk og egyptisk militær havde forpurret den.
Ifølge disse kilder er der over 2000 islamiske militsmænd i Sinai-regrionen.

Hundreder af hjem raidet
Fra Sheikh Zuwayed i Sinai oplyses, at egyptisk militær har raidet hundreder af hjem i området
for at spore terrorister og konfiskere våben.
Operationen varede fem timer, men egyptiske kampfly er stadig i luften.
En israelsk kilde siger, at palæstinensiske terrorister har udnyttet det sikkerhedsvakuum, der er opstået der, og har sluttet sig til lokale gueriljamænd med det formål at angribe Israel langs dets grænse med Egypten, sydpå til Rødehavet.
Igår var der statsbegravelse i Cairo af de 16 egyptiske politimænd, der var blevet dræbt, da en terroristgruppe stormede en egyptisk politistastion nær grænsen.
Den ekstremistiske Hamas-organisation i Gaza-striben har besluttet at stationere tropper langs grænsen til Egypten og har øget sikkerheds-beredskabet.
Hamas fordømmer på dets webside “denne hæslige forbrydelse begået mod egyptisk militær”.
Egypten er begyndt at lukke tunnellerne under grænsen til Gaza, hvorigennem der smugles mennesker, levnedsmidler og våben. Ifølge den egyptiske regering er tunnellerne sidst blevet brugt som led i operationen mod poitistationen.

Hvedebrødsdage
Hamas benægter at have været involveret i operationen, der har forværret forholdet til Fatah, som har beskyldt Hamas for at stå bag aktionen.
For Hamas kunne timingen ikke at have været værre, såvel politisk som økonomisk. Angrebet fandt sted netop som det forekom, som om Hamas og Egypten var ved at indlede friske hvedebrødsdage.