Generationsskifte i Willow Creek

Bill Hybels stopper snart.
60-årige Bill Hybels trækker sig som pastor i Willow Creek Community Church i løbet af de næste par år.

Bill Hybels grundlagde Willow Creek uden for Chicago for 37 år siden. Kirken er med 24.000 ugentlige kirkegængere USA’s tredjestørste, og den er flere år i træk blevet kåret som én af USA’s mest indflydelsesrige.

Det meddelte han på megakirkens Global Leadership Summit i sidste uge, da han til de 77.500 tilhørere overalt i USA talte om forudsætningerne for et velfungerende generationsskifte i kirker og organisationer.
Ud over at stå i spidsen for USAs tredjestørste kirke har Bill Hybels ledet årlige leder-samlinger overalt i verden. Også i Danmark holdes en sådan ledersamling i oktober.
Selv er Bill Hybels allerede et år inde i processen i samarbejde med kirkens ledelse, afslørede han. De næste skridt er at afsøge muligheden for interne kandidater som hans efterfølger – derefter om nødvendigt eksterne kandidater. Når efterfølgeren er fundet, vil der efter planen højst gå 18 måneder, inden Bill Hybels trækker sig helt som kirkens ledende præst, fortalte han.
I samme uge meddelte én af kirkens andre præster, Darren Whitehead, at han efter ni år i Willow Creek vender tilbage til Nashville i Tennessee for at grundlægge en helt ny kirke. Det sker i samarbejde med Willow Creeks ungdomspastor Jake Smith, som i løbet af kort tid også flytter til Nashville med sin familie.
Jake Smith afløses af pastor Steve Carter fra den californiske kirke Rock Harbor. Steve Carter, som har arbejdet tæt sammen med den kontroversielle pastor Rob Bell, overtager ledelsen af Willow Creeks ungdomsarbejde AXIS.
PJ+Henri