IPSICC

Hurra! Her kommer ’Fødselsdagskompagniet’

Frivillige ildsjæle vil hjælpe Aalborgs udsatte familier i ny forening og håber, andre vil følge efter.
Hvordan vil Aalborg se ud, hvis alle byens indbyggere bruger deres ressourcer på at hjælpe hinanden? Og hvis der opstår virkeligt samfund, dvs. fællesskab, mellem familierne i blokkene og på villavejene?

Lene Østergaard og Line Løth Hansen vil skabe forandring.

Så vil der ikke være ensomme ældre, deprimerede teenagere og stressede medarbejdere mere.
– Med aktivt medborgerskab vil Aalborg kunne løse problemerne selv. Ved at hjælpe hinanden vil folks ressourcer blive mangedoblet, mener Lene Østergaard og Line Løth Hansen, der sammen med en flok frivillige har stiftet foreningen ”Fødselsdagskompagniet”.

Sætter en bølge i gang

I søndags gik foreningen i luften og valgte en bestyrelse bestående af seks ildsjæle. Første aktivitet er at hjælpe ressourcesvage og marginaliserede familier med at holde fødselsdag for deres 4-10-årige børn.
– Herefter er det kun fantasien, der sætter grænser for måder at række ud til lokalsamfundet på. Og ringene vil brede sig i vandet, tror Lene Østergaard, der er iværksætter i Apostolsk Kirke i Aalborg og deltidsansat i Apostolsk Kirkes Børne- og Ungdomsforening på landsplan.
– Ressourcesvage familier oplever sig ofte uden for samfundet, fordi de mangler netværk. Gennem Fødselsdagskompagniet håber vi på at kunne skabe netværk for en masse familier, således at deres underskud vendes til overskud, fortæller Line Løth Hansen.

BMX og frikadeller

Foreningen Fødselsdagskompagniet bygger på det kristne livs- og menneskesyn.
– Vores vision og håb er, at mange af de familier, vi kommer i kontakt med, selv får lyst til at blive aktive i Fødselsdagskompagniet og dermed hjælpe andre familier i lignende situationer. Det er ikke status og høj uddannelse, der bestemmer menneskers værdi. Alle kan noget – om det så er at cykle BMX eller stege frikadeller – og deres indsats er guld værd, siger Lene Østergaard.
Teamet har arbejdet sammen i to år for at realisere projektet. De har fået et fint netværk med frivillige i byens foreningsliv, og projektet er blevet mødt med åbne arme fra alle kanter.