Ledere på sommervisit

Flere internationale ledere har lagt et besøg i Israel ind i sommerplanlægningen.Den amerikanske udenrigsminister Hillary Clinton, den sandsynlige republikanske præsidentkandidat Mitt Romney og den russiske præsident Vladimir Putin har alle lagt et besøg i Israel ind i sommerplanlægningen.

I løbet af sommeren aflægger Hillary Clinton, Mitt Romney og Vladimir Putin et visit i Israel. For den amerikanske udenrigsminister og russiske præsident står Syrien højt på dagsordenen. Den sandsynlige republikanske præsidentkandidat Mitt Romney er bl.a. vært for en fundraisingmiddag under sit besøg.

For Hillary Clinton var besøget i Israel det første i næsten to år. Her drøftede hun Mellemøst- fredsbestræbelserne samtidig med, at der var tegn på, at israelske og palæstinensiske ledere synes at være åbne for at genoptage en dialog efter måneders dødvande.
USA’s (sandsynlige) republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, kom til Israel den 29. juli for at deltage i et fundraising-møde i Jerusalem.

Middag med Romney

Romney og hans følge fløj fra USA til konferencen i Israel, og denne betegnedes som ”lille i omfang, men stor i fundraising”.
Deltagerne betalte ikke mindre end 60.000 dollars pr. kuvert ved en middag, så der blev indsamlet et anseligt beløb.
Han har antydet, at Israel vil være øverst på listen over de lande, han vil besøge, hvis han bliver valgt til præsident. Han har sagt:
– Hvis jeg bliver USA’s præsident, vil mit første besøg være i Israel for at vise verden, at vi bryder os om dette land.

Putin drøftede Syrien

Anderledes var den russiske præsident Vladimir Putins nylige Israel-besøg. Russiske medier har rapporteret, at Rusland har besluttet at aflyse salget af S-300 missilsystemet til Syrien til en værdi af 100 millioner dollars. Aftalen blev indgået i fjor mellem Syrien og Ruslands ”Almaz-Antey” våbenleverandør.
Under Putins samtaler med præsident Shimon Peres og statsminister Binyamin Netanyahu var Syrien højt på dagsordenen.
Statsministeriet har ikke ønsket at kommentere en sådan eventuel suspension, men en israelsk kilde siger:
– Israel rejste flere bekymrende anliggender over for russerne og håber, de vil være lydhøre over for dette.
S-300 missilsystemet er et af verdens mest avancerede og kan spore 100 mål på en gang og angribe 12 samtidigt.