Religionsrapport om religion i politik

Hvorfor blander amerikanerne tit religion og politik sammen?
Det spørgsmål bliver stillet i Religionsrapport i denne uge.Spørgsmålet har amerikanere også stillet sig selv, og for nogle af dem er det blevet så presserende at få smidt det religiøse ud af politikken, at de har stiftet et ateistisk parti, National Atheist Party. Men ikke mange tror, at partiet kan få særlig indflydelse, for den amerikanske historie spiller ind på, hvordan de amerikanske vælgere tænker: Landet er af ”The Founding Fathers” skabt på et princip om den totale religionsfrihed, og det betyder, at der næppe vil være lydhørhed over for at have fravalg af det religiøse i politikken som princip. Men det er ikke kun i religionens indflydelse på politikken, at der er langt fra USA til Danmark – det samme gælder i formidlingen af budskabet. Og her har flere danske præster fået øjnene op for, at der er meget at lære af amerikanerne.