Apple anklaget for at gennemtvinge ’familieplanlægning’

På nogle Apple-fabrikker i Kina gennemfører man graviditetstester, og på 56 af dem har man ingen procedurer for at forebygge diskrimination i forbindelse med svangerskab.

Reggie Littlejohn (th) har tidligere demonstreret til fordel for menneskerettigheds-forkæmper Chen Guangchen. Nu kæmper de sammen mod tvungne aborter i Kina.

Reggie Littlejohn, som kæmper for kvinders rettigheder, har sammen med den nu afhoppede Chen Guangcheng i et brev udfordret Apple til at svare på, om firmaets fabrikker samarbejder med Kinas myndigheder om et-barnspolitikken.
– Hvad sker der med kvinder på Apples fabrikker, hvis man finder ud af, at de er gravide uden at have ’fødselstilladelse’? Bliver de sendt videre til tvungen abort eller ufrivillig sterilisation, spørger Litteljohn i brevet den 7. september.
Apple har endnu ikke svaret på spørgsmålene.