Google udfordrer fællesskabet

Kirkefolk skal tænke som Gutenberg i en Googletid. Det mener Bibelselskabets generalsekretær Morten Thomsen Højsgaard i en artikel i bladet Kirken Underviser.

Morten Thomsen Højsgaard underviste om pressekontakt og digitale medier i Kirkeligt Medieakademi i sidste uge.

Gutenberg opfandt i 1400-tallet trykkekunsten, som hjalp både konger og gejstlige med at sprede deres budskaber.
– At masserne i dag over hovedet kan læse og skal gå i skole har noget at gøre med Gutenberg og arven fra den protestantiske bevægelse. Google har potentialet til både at forbedre og ødelægge denne prisværdige tradition. For Google gør alverdens visdom og bøger let tilgængelig. Men samtidig frister letheden os til at springe hurtigt over det, som er anderledes, svært udfordrende og dybsindigt. Derfor skal kirken tænke som Gutenberg i en Google-tid. Læring må meget gerne være sjov, men det skal ikke være det rene sjov.