Minister uddelte nyheder

Caritas var sammen med flere politikere på gaden med kampagnen ’Verdens Bedste Nyheder’.
Udviklingsorganisationen Caritas var tidligt på færde fredag morgen sammen med udviklingsminister Christian Friis Bach for at uddele æbler og aviser på Københavns Hovedbanegård i forbindelse med kampagnen ’Verdens Bedste Nyheder’.

Jan Sjursen og udviklingsminister Christian Friis Bach uddeler æbler og aviser på Københavns Hovedbanegård. Med kampagnen vil de fortælle, at det nytter at bekæmpe fattigdom. Foto: Toke Nyborg, Caritas

Ministeren deltog i uddelingen sammen med Jann Sjursen og frivillige fra Caritas. Det samme gjorde Kristian Jensen (V) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL), som også gav travle morgenfolk en god start på dagen med friske æbler og en avis med gode nyheder fra ulandene:
– Det er vigtigt at fortælle danskerne, at der sker fremskridt i kampen mod global fattigdom. Folk skal vide, at hjælpen faktisk gør en forskel. Uden folkelig opbakning er det svært for internationale organisationer, regeringer og NGO’er at legitimere den store indsats, de hvert år gør for verdens fattigste. Det gælder ikke mindst økonomisk, hvor den danske udviklingsbistand ligger blandt verdens højeste, udtaler generalsekretær for Caritas, Jann Sjursen.
/lt