Aftensang gi’r ro i sjælen

I over 15 år har man holdt aftensang i Sct. Nicolai kirke i Aabenraa hver onsdag kl. 19.00. Nu fortsætter det i en trimmet form og med en lidt anden profil end hidtil.
Aftensang er en kort prædikenfri gudstjeneste med salmer, oplæsning fra Bibelen og stilhed til eftertanke. Stilheden, kirkerummet, salmesangen, bønnen og de levende lys på alteret giver ro i en fortravlet og hektisk hverdag.
– Fra nu af vil vi tage emner fra gæstebogen med i bønnen. På den måde bliver der en sammenhæng mellem kirkens gæster og menigheden. Vi vil bede med de bedende, siger kirkens præster, Tine Baarts Andsager, Anke Krauskopf og Jørgen Jørgensen.
– Vi tror, at det betyder noget for dem, der gæster kirken, at vide, at der bliver bedt for dem på et konkret tidspunkt. Ligesom det betyder noget for menigheden til aftensang at kunne lægge hjerte og ord til disse bønner.
Aftensang er båret af frivillige medarbejdere – både som kirketjenere, læsere og organister. Det er et privilegium at være i en kirke, hvor der er frivillige, der både kan og vil tage ansvar og bære med, siger præsterne.
Bodil