Alverden satte hinanden stævne på Jerusalemmarchen

Det var en folkefest uden lige, da alverdens nationer – fra næsten 100 lande – satte hinanden stævne på den farverige march gennem Jerusalem, højdepunktet i kristne turisters og pilgrimmes fejring af den jødiske Løvhyttefest.
Vejret kunne ikke være bedre, 25 grader, der for nordboere er en højsommertemperatur.

Og så kom de gående, land efter land, ofte taktfaste, med de fleste af de udenlandske deltagere i brogede nationaldragter, til sang, musik og dans. Det var en stor sympatitilgenvelse over for Israel i en vanskelig situation og skulle vise, at Israel ikke står alene over for Iran og dettes atomprogram, og over for grænseepisoder ved Syrien og Egypten.

Brasilianerne var – ligesom tidligere – langt den største nation med i år ikke mindre end 1318 deltagere, efterfulgt af sydafrikanere, kinesere, nordmænd og finner.

Hertil kom de flere tusind israelske deltagere fra militæret, firmaer og organisationer.

Stemningen var mindst på højde med lufttemperaturen, da de mange grupper glade mennesker marcherede gennem byen, begyndende i Sacher Parken nær Knessetbygningen.

På en ærestribune stod en halv snes højt dekorerede tidl. russiske officerer i Den røde Hær, med de mange medaljer på brystet glimtende i solen.

Det er Den internationale kristne Ambasade, som forestår arrangementet med den store udenlandske deltagelse, som i år er nået op på 5.000. Ambassaden, der blev oprettet for 33 år siden, er idag verdens største kristne zionist-organisation med afdelinger i 70 lande verden over.

Der var akrobater og badutspringere og andre særlige attraktioner, men først og fremmest var der store smil hos deltagerne, hvoraf mange forlod deres plads i marchen for at kontakte nogle af de tusinder af israelere, der stod langs ruten – og give dem en lille gave. I den store norske delegation svingede deltagerne med flaget, og små norske flag blev givet til publikum bag indespærringerne, ofte ledsaget af “Vi ses igen til den næste Løvhyttefest”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt deltagerne i Løvhyttefestlighederne var i år 25 parlamentsmedlemmer fra 17 lande, som afholdt en international sympatikonference i Jerusalem. De stillede sig i en udtalelse bag den israelske regerings modstand mod Irans atomtrussel.