Israel forberedt på ny trussel fra Syrien

Samtidig med at der har udviklet sig en seriøs situation ved den syrisk-tyrkiske grænse – med fem dræbte tyrker og et omgående tyrkisk modangreb mod Syrien – fornemmes der nu uro ved den israelsk-syriske grænse.
En gruppe på 50 syrere, inkl. bevæbnede enkeltpersoner, har nærmet sig grænsen til Israel i Mount Hermon-området, og Israel sendte omgående styrker dertil for at følge gruppens bevægelser, blot 500 meter fra grænsen.

Situationen er blevet optrappet efter at nogle vildfarne mortergranater landede i området, dog uden der meldes om skader.

Den israelske militære efterretninsgschef, general Aviv Kochavi, siger, at infiltration af globale “jihadister” er en ny trussel, og at hærens efterretnings-forudsigelser om, at den syriske del af Golan-højderne vil blive et løst styret område, har vist sig at være korrekte.

– Nogle af kamphandlingerne mellem oprørerne og den syriske hær finder sted blot få kilometer fra grænsen til Israel, siger Kochavi. Der er en svækkelse af det syriske regimes greb i grænseområdet, og det israelske militær er nu forberedt på at imødegå denne udvikling.

Hærens nordkommando har beordret alle civilpersoner evakueret fra den øverste del af Mount Hermon-området, et populæret udflugtssted for turister under Løvhyttefesten.

Våbendepot

Samtidig hermed har den israelske generalstabschef, geeral Benny Gantz, fremsat en advarsel om udviklingen i Syrien Han siger, at præsident Bashar Assad fortsat mister fodfæstet, og at Syrien vil kunne blive til “et gigantisk våbendepot for terroristorganisationer”.
– Der er et øget antal af Al Qaida-inspirerede grupper i Syrien, siger Gantz.