Kirkens Korshær fylder 100 år

Den 12. oktober har Kirkens Korshær eksisteret og ydet hjælp til medmennesker gennem 100 år. Det vil blive fejret med mange aktiviteter landet rundt gennem hele efteråret.
Kirkens Korshær blev startet af folkekirkepræsten Hans P. Mollerup. Han rejste i 1896 med sin familie til Hull i England for at være sømandspræst. Der mødte han den engelske kirkelige bevægelse ”Church Army” (kirke-hær), som han blev meget inspireret af. Da han kom hjem igen, blev han engageret i et omfattende omsorgsarbejde for mennesker i fattigdom, hjemløshed og alkoholisme. I 1912 lykkedes det Hans P. Mollerup at få bestyrelsen for Københavns Indre Mission med på tanken om at starte Kirkens Korshær i Danmark.
Kirkens Korshær har i dag afdelinger i 25 byer, et aktivt bagland på ca. 6.000 personer og mere end 200 genbrugsbutikker.
Ida Pahus