Ny egyptisk ambassadør i Israel: ‘Vi vil overhoolde alle aftaler’

Egyptens og Jordans nye ambassadører i Israel har overrakt deres akkreditiver til præsident Shimon Peres – en symbolsk, men vigtig gestus om kontiunitet, mens Mellemøsten er ved at undergå radikale forandringer.Den egyptiske udsending, Atef Salem, sagde til Peres:
– Jeg kommer med et budskab om fred og for at bekræfte, at vi arbejder for gensidig tiltro og gennemsigtighed, og at vi er forpligtet til alle de aftaler, vi har underskrevet med Israel.

Atef Salem, der er tidligere generalkonsul i det egyptiske konsulat i Eilat, efterfølger den hidtidige egyptiske ambassadør Yasser Rada, hvis embedsperiode udløb i juni.
Salem fremsatte udtalelsen til Peres dagen efter, at statsminister Binyamin Netanyahu havde sagt til en gruppe udenlandske diplomater, at enhver ændring i den israelsk-egyptiske fredsaftale vil kunne sætte hele denne aftale på spil og skade Israels mulighed for at opnå andre fredsaftaler – ”fordi dets tiltro til overholdelse af sådanne aftaler vil blive undergravet”.

– Vi må gå fremad til en fredelig fremtid, sagde Salem. Egypten ønsker at bevare ideen om en civil-moderat stat og i at opgradere de økonomiske, kulturelle, undervisningsmæssige og medicinske tjenesteydelses.

Jordan

Den nye jordanske ambassadør, Walid Khalid Abdullah Obeidat – der menes at være blevet forstødt af sin stamme for at have overtaget posten i Tel Aviv – sagde til Peres, at Ammans fremste politiske prioritet stadig er fredsprocessen og at opnå fred melllem nabolande, heriblandt oprettelsen af en uafghængig, suveræn palestinensisk stat, der lever side om side med Israel og skaber en region, der er økonomisk levedygtig.

Obeidat blev udnævnt til posten tidligere i denne måned, efter at der har ikke været nogen jordansk ambassadør i Israel i to år.

Fire andre lande

Udover akkrediteringen af Salem og Obeidat overrakte fire andre nye ambassadører deres akkreditiver til Peres: Jean Baptiste Comis fra Elfenbenskysten, Francesco Maria Talo fra Italien, Simon Pullicinon fra Malta og Armen Melikonian fra Armenien, baseret i Cairo,


Artiklen fortsætter efter annoncen: