USAs flåde interesseret i ny israelsk teknologi

USA’s flåde overvejer at købe israelsk-producerede robotfartøjer til brug i en mulig flåde-konfrontation med Iran.
Ifølge Israels største avis, “Yediot Aharonot”, har den amerikanske flåde prøveskudt seks missiler i en test ud for Marylands kyst.
Alle afskydninger var vellykkede, oplyses det.

Missilerne blev afskudt fra ubemandede USV (Unmanned Surface Vehicles)-fartøjer med betegnelsen “Protector” (“Beskytter”).

De fjernstyrede skibe er fremstillet af den israelske Rafael-våbenfabrik. De er udstyret med anti-panser “Spike”-missiler.

En talsmand for den amerikanske flåde siger, at testen med de israelske robotskibe er “et væsentligt skridt fremad i flådens dronebåds-program”.
– De vil kunne bruges til at øge sikkerheden i havne og i forskellige forsvarsoperationer og -scenario’er, siger talsmanden.

Fra Teheran oplyses, at Iran forylig har erhvervet et betydeligt antal mindre fartøjer, som skal bruges ved en mulig blokering af Hormus Strædet og angreb på amerikanske hangarskibe på vej dertil.

Ifølge efterretningsoplysninger vil Iran anvende disse fartøjer som selvmordsbåde, i lighed med Japans brug af “kamikaze”-piloter under den anden verdenskrig.

Dempsey og “Dome”-batteriet

Det amerikansk-israelske militære samarbejde er på mange forskellige områder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:USA har finansieret udviklingen og produktionen af “Iron Dome” anti-missil skytset, som – oplyses det nu – har opfanget 120 fjendtlige raketter afskudt mod Israel.

Den amerikanske generalstabschef, general Martin Dempsey, der er i Israel for at overvære den store amerikansk-israelske militærmanøvre, besøgte igår et “Iron Dome”-batteri, ledsaget af den israelske generalstabschef, general Benny Gantz.
– Det er en ære at være her og se dette luftforsvarsbatteri, sagde Dempsey. Det er en stor succes, og vi er stolte over at være en del af den.