Våbenhvile trådt i kraft i Gaza mellem Israel og Hamas

Efter en vældig opblussen af angreb og modangreb mellem Israel og Hamas i Gaza-striben er en våbenhvile nu trådt i kraft, formidlet af Egypten.
Det har været nogle uhyggelige døgn for befolkningen på begge sider af grænsen. Omkring 80 raketter og mortergranater er blevet afskudt fra Gaza mod det sydlige Israel, hvorfra der meldes om sårede og lukkede skoler, mens der fra Gaza rapporteres om såvel dræbte som sårede.

Optrapningen af voldshandlingerne kunne ikke fortsætte, da de nu kunne føre til, at Israel måske påny ville rykke ind i Gaza for at nedkæmpe terroristgrupper.

Så kom Egypten ind i billedet og mæglede en våbenhvile frem – som det har det gjort flere gange tidligere.

Ifølge Israels militære radiostation blev våbenhvilen oprettet på initiativ af Hamas, som følge af et stigende antal dræbte og tilskadekomne flere steder ved israelske repressaliehandlinger.

Det israelske “Iron Dome” luftforsvarssystem nedskød otte af de indflyvende raketter, oplyser en israelsk militær talsmand.

En fremtrædende egyptisk efterretningsofficer, generalmajor Nader al-Asr, stod i spidsen for mæglingsgruppen. Egyptiske efterretningsfolk siges nu at drøfte situationen med mindre militærgrupper i Gaza for at overbevise dem om ikke at krænke våbenhvilen.

Det forekommer sandsynligt, at palætinenserne ønsker at undgå en konflikt under den muslimske Eid al-Adha helligdag.

Israels FN-ambassadør, Ron Prosor, har sendt et brev til FN’s sikkerhedsråd, hvori han skriver, at sikkerhedsrådets tavshed under beskydningen af Israel fra Gaza i alt væsentligt er et grønt lys for yderligere terroristangreb mod Israe, og at Israel anmoder FN om at fordømme disse.
– Raketsalverne har lammet en million israeleres tilværelse, stod der i brevet. Vi vil bruge alle midler for at beskytte landets indbyggere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge et direktiv fra Hjemmefrontskommandoen skal indbyggerne på de truede steder opholde sig nær tilflugtsrum.