– Vær ikke bange for kulturen

– Vi frygter, at kulturen skal ødelægge vore børn og deler alt op i enten helligt eller verdsligt, siger rapperen Lecrae.
– Vi kristne aner ikke noget om kunst, etik, videnskab og kultur. Det eneste vi er gode til er, at tale om frelse og hellighed!

Lecraes far var kriminel, og det blev han også selv som ung. Men hans bedstemor var kristen og gav ham en bibel – og senere mødte han Jesus.

Den kristne hip-hop stjerne Lecrae Moore provokerede fornylig over 2.000 yngre kirkeledere i Californien med sine udtalelser.

Ser dæmoner overalt

– Vi har det med at se dæmoner overalt, hvis noget ikke lige handler om frelsen. Og vores skelnen mellem det hellige og det verdslige hindrer os i at øve indflydelse på kulturen.
Men faktisk er kristendommen sandheden om alt muligt. Det handler om, hvad vi gør med politik og videnskab og tv og kunst. Vi kan ikke bare overlade folk til deres egne påfund, siger den kristne musiker.
– Faktisk er samfundet på vej væk fra at være det traditionelle, evangelikale, konservative Amerika, som vi kender.

Kristne undgår andre

For Lecrae er det forkert, at mange kristne undgår andre, fordi de gør nogle ting som er anderledes. Det kan handle om homoseksualitet, kriminalitet og narkotika.
– Men jeg prøver ikke at undgå samfundet. Jeg vil være midt i det, for det er der, jeg skal være, siger Lecrae.
Kristne er bange for at blande sig i kulturen af frygt for at blive ødelagt af den. Derfor har vi det med at flytte længere og længere væk fra det forkerte. Vi vil være på et sikkert sted med mennesker der er præcis ligesom os selv. Vi vil føle os trygge!

Den kristne hip-hop stjerne Lecrae Moore mener, at mange kristne i USA lider af kulturforskrækkelse.
For tiden er han på turne med koncerten Unashamed i 30 amerikanske byer. Titlen hentyder til Rom 1:16 hvor der står ’Jeg skammer mig ikke ved evangeliet’. Han har netop udgivet albummet ’Gravity’.
Alt blev skabt godt

Gud skabte gode ting, som mennesker bare har misbrugt. Men jeg vil gerne vise, hvordan de ting kan bruges til Guds ære. Det er på den måde, du skal engagere dig i kulturen: Gør det som du er god til og spørg: Hvordan kan jeg bruge de ting på en god måde?
– Lad os demonstrere hvad Jesus har gjort for os her i verden. Så vil verden begynde at se, hvordan Jesus har frelst os – og hvad frelsen er, opfordrer Lecrae.