Chokerende vidnesbyrd om de kristnes situation i Mellemøsten

Chokerende vidnesbyrd om kristne samfunds vanskelige situation i Mellemøsten i skyggen af den ararabiske vår er blevet fremsat på et symposium i Jerusalem.Symposiet afdækkede tilstanden for kristne mindretal i Irak, Egypten, Den palæstinensiske Myndighed (PA), Libanon, Pakistan og andre lande i området – og konsekvenserne for Israel.

Mødet, arrangeret i fællesskab af den jødiske verdensorganisation B’nai B’rith, Det ekumeniske teologiske Forskningsbroderskab i Israel og Menahem Begin Kulturarvcentret, fandt sted i Begin-centret under temaet :”Nutiden og fremtiden for kristne i Mellemøsten”.

Raymond Ibrahim, sagkyndig om islam og om forholdene for de kristne i området, sagde:
– Vi beskæftiger os med en seriøs humanitær krise, som næsten får palæstinensernes menneskerettighedskrav til at blegne. Efter at Saddam Hussein blev besejret, er det gået hårdt ud over halvdelen af de kristne i Irak.

Ibrahim, der er baseret i USA, er egyptisk kopter og forfatter af “The al-Qaida Reader”, sagde videre, at kristne i Mellemøsten lider under forfølgelse uden fortilfælde. Han talte om en hetz mod den koptiske kirke i Egypten sagde, at “Israel er den eneste “Dhimmi”, der undslap. (“Dhimmi” defineres som en anden-klasses borger, der lever i frygt for islam.red.).

Juliana Taimoorazy, assyrisk kristen og grundlægger og præsident for “Det irakiske kristne Hjælperåd”, sagde, at de grusomme angreb mod kristne mindretal i Irak og andre Mellemøst-lande må bringes til verdens oppmærksomhed. Hun sagde, at den amerikanske regering skulle presse den irakiske regering til at forhindre angreb mod det kristne mindretal og beskytte det.

Hun opfordrede til, at jøder og kristne styrker deres bånd stillet over for denne fare.

Direktøren for B’nai B’riths Verdenscenter, Alan Schneider, sagde:
– Menneskerettigheds-organisationer må ikke forblive tavse over for disse rapporter om mord, tvungen konvertering og andre grove menneskerettigheds-krænkelser af kristne samfund i den arabiske og muslimske verden.
– B’nai B’rith vil samarbejde med andre menneskerettigheds-organisationer for at placere dette anliggende på den internationale menneskerettigheds-agenda, sagde Schneider.

På symposiet blev der fremsat andre gruopvækkende beretninger om mord, tvungen religionsomvendelse, bortførelser og andre krænkelser af menneskerettigheder af kristne mindretal i området


Artiklen fortsætter efter annoncen: