Fire kor starter ’gospelkirke’

Fire gospelkor i Koldingområdet går sammen om at skabe et gospelkirkefællesskab i området. Fællesskabets første GospelCelebration bliver holdt søndag den 14. april. Initiativtagerne kalder sig ”Kolding Gospel Fellowship”.
– Det er et sjældent, men godt syn, at forskellige kirker går sammen på tværs om GospelCelebration, fortæller Steffen Bay, der er dirigent for South City Gospelchoir i Apostolsk Kirke.
– Her skal være plads til alle, siger Maren Frost Nielsen, der er dirigent for Vamdrup Gospelkor ud fra Vamdrup folkekirke.
– Det er bare godt med flere gudstjenesteformer med moderne rytmiske gospelmusik, smiler Eva Schmidt, der er dirigent for Harte Gospelkor, der holder til i Harte kirke.
– Vi har længe drømt om de mange sangere, der kommer i gospelkorene også ville kigge inden for i kirken ind imellem, fortæller dirigenten for Lusangi Gospel Choir, Henrik Engelbrekt Refshauge.
I København startede man et ”gospelfellowship” for godt et år siden, og der er allerede en del erfaringer, som man trækker på derfra. Århus er også på vej med en tilsvarende kirke.
/sl