God interviewbog med sangerduoen Lis & Per

Lis & Per ville ikke bare være populære sangstjerner, men også Guds ambassdører i dansk showbusiness, fremgår det af Iben Tranholms nye biografi om parret.
Lis & Per er en af Danmarks absolut mest populære sangduoer og har været det gennem mange år.
Efter nogle år i popbranchen gav de deres liv til Jesus og det er gennem troens øjne, at det populære sangerpar forstår, hvorfor deres liv har formet sig, som det har gjort. Deres bestemmelse er ikke blot ”at være populære sangstjerner, men også Guds ambassadører i dansk showbusiness”.
Nu er der netop udkommet en interviewbiografi med det populære sangerpar skrevet af teologen og forfatteren Iben Tranholm – og det har hun gjort godt.
Det er historien om, hvordan livet kan iscenesættes fra oven og om, hvordan Gud kan gribe ind, når tingene ser håbløst ud. Om Guds plan med Lis og Pers liv, og om hvordan de opdagede, hvad planen gik ud på, og siden arbejdede med på at få den til at lykkes.

Giver godt indblik i deres liv og tro

Bogen giver et godt indblik i Lis og Pers liv, deres barndom, ungdom, tidlige forelskelse, tiden som frisører og ikke mindst tiden som professionelle sangere. Jeg blev meget fascineret af at læse om Lis’ forældre, der tog hende og hendes kammerater, deriblandt Per – de blev kærester, da Lis var 11 år – med på natlige cykel- og vandreture i naturen, hvor de kom tæt på skovens lyde og dens dyr. Bogen giver også læseren et godt indblik i, hvad deres kristne tro betyder for dem i hverdagen – også om, at det er naturligt for dem at bede for syge. Det er en bog, som det populære sangerpars mange fans vil kunne glæde sig over.
Desværre er bogen skæmmet af nogle sproglige fejl og nogle stavefejl. En bedre korrekturlæsning kunne have rådet bod på det. Og så må man tale om forringet billedkvalitet, og det er synd, for der er mange – også mange gode billeder – i bogen. Alligevel er det en rigtig god gavebog.
Iben Tranholm har tidligere skrevet en interviewbog: ”Himmelflugt” (Gyldendal 2009). Inspireret af et besøg i Assisi besøgte hun tolv mennesker – bl.a. Jens Martin Knudsen, Per Stig Møller, Henrik Wivel og Maja Lise Engelhardt – med vidt forskellige trosliv og talte med dem om, hvad det religiøse betyder for dem personligt og for den kristne kultur.

Iben Tranholm:
Vi er Lis & Per
208 sider • 199,95 kr.
ProRex