USAs medier: ‘Israel vinder slaget men Hamas vinder krigen’

Ifølge nogle amerikanske medier synes det klart, at Hamas har vundet i Gaza-kampen mod Israel, men denne meddelelse skal nok tages med forsigtighed og forbehold.
Mens israelernes daglige tilværelse forstyrres af sirener og raketter – og der arbejdes på at opnå våbenhvile mellem parterne – har flere amerikanske blade allerede kronet Hamas som vinder af konflikten:
I magasinet “Foreign Policy” skriver den erfarne diplomat Aaron Miller, at Hamas har vundet krigen og at “det virkelig ikke betyder noget, om Israel vinder slaget”.
Han begrunder dette med, at Hamas har overtrumfet den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

Han skriver videre, at siden konflikten begyndte, har USA’s præsident, Barack Obama, “talt med
mange arabiske ledere – men ikke med Abbas”, og at “Hamas ikke ønskede at slutte fred med Israel, mens Abbas ikke kunne, skønt han var den eneste anvendelige partner, Israel havde”.

Storavisen “New York Times” skriver, at “på Vestbred-området er der en voksende følelse af identificering med Hamas”, at “krigen i Gaza er signalet til begyndelsen af den tredje intifada – en raket-intifada.”, og at “det vil glæde ekstremister på begge sider, hvis Hamas opnår kontrol over Vestbredden”‘.

Bladet rapporterer fra Vestbredden om den stigende sympati over for Hamas og den voksende hån mod Den palæstinensiske Myndighed (PA), som “hurtigt mister troværdighed”.
– Den nuværende leder er ikke præsident Abbas – men Hamas politibureau-chefen Khaled Mashaal, skriver.”New York Times”, som citerer Robert Danin, et fremtrædende medlem af “Council on Foreign Relations” i Washington for følgende:
– Ved at anmode Egypten om at tøjle Gaza-ledere, vokser Hamas’ betydning mere end det mindskes. Det er dette, som trækker ledere fra Mellemøsten til at styrte til Gaza, mens de skipper Ramallah for at bejle til Hamas-ledelsen. Ved at droppe Ramallah og præsident Abbas, marginaliserer de yderligere de moderate ledere som den passende adresse for at løse problemer.

Hamas håner Israels militære opbygning

Hamas-lederen Khaled Meshal har i Cairo hånet Israel ved at udfordre Israel til at indlede en landoffensiv og afvise diplomatiske bestræbelser på at opnå en våbenhvile.

Han sagde, at den israelske infanterimobilisering ved grænsen til Gaza var et bluff fra statsminister Binyamin Netanyahus side, og at “Israel bruger invasionstruslen til at forsøge at diktere dets egne betingelser og tvinge os til tavshed.”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sidste: Ny luftalarm og raketnedslag i Jerusalem

Mens dette skrives, lød for kort tid siden – kl 14.15 – luftalarmen “Rød Farve” påny i Jerusalem, og mange styrtede i tilflugtsrum. Trafiken stilnede kraftigt af. Bilister på vej fra Tel Aviv til Jerusalem stod ud af deres biler og tog ly ved stengærder.

Kort efter sirenen havde lydt var der raketnedslag – nær en arabisk landsby og et tilflyttersted lidt uden for Jerusalem.