Juletræssag afslører danskernes troskrise

Når et muslimsk flertal forhindrer et juletræ i beboerforeningen Egedalsvænge skyldes det ikke islams styrke, men de kristnes svaghed, mener journalist, teolog og debattør Iben Thranholm.
– Det afslører, hvor fattigt et forhold danskerne har til kristendommen. Danskerne i Egedalsvænge har da masser af muligheder for at fejre jul for fuld skrue. Muslimer forhindrer dem jo ikke at gå i kirke, læse i Bibelen og bede, siger hun i et debatindlæg i Berlingske. Hun uddyber:
– Den dybe troskrise, som danskerne og deres svigtende åndelige ledere har bragt sig selv ud i, truer dansk kristen kultur langt mere end islam. Hvis ikke den danske jul kommer til at handle om noget mere end blot juletræer, så er det helt sikkert, at andre religioner i fremtiden kommer til at sætte den åndelige dagsorden i landet.
/sl