Træner må gå af efter forbøn

Fodboldpigerne i Eldora High School, New Mexico, skal kæmpe om det nationale mesterskab uden træner Tom Hirchman. Han blev tvunget til at gå af, fordi han bad for en skadet spiller.

Pigerne fra Eldorado har tidligere vundet et mesterskab under træner Hirschman. Men nu har han brudt spillereglerne for de offentlige skoler i Alberquerque, USA.

– Jeg er chokeret over, hvor hurtigt sagen gik dertil, hvor den gik og så den måde, man tog det på, siger Tom Hirschman.
Træneren er blevet udsat for to klagesager i løbet af et år. Den første gik ud på, at han havde ladet pigerne se en film med religiøse undertoner. Selv mener han, at der var tale om team building og et forsøg på at opbygge god karakter på holdet.
Den anden og afgørende klage kom, fordi han bad for en skadet modspiller.- Jeg spurgte pigen, om jeg måtte bede for hende, og det gjorde jeg så sammen med holdet. Men det er en overtrædelse af vores spilleregler, erkender træneren, som valgte at gå af, frem for at blive fyret.
Bodil