Egyptens kristne frygter Morsi

– Vi kræver, at verdens ledere tilbagekalder deres anerkendelse af Egyptens leder, Mr. Morsi, som er støttet af det illegale muslimske broderskab, skriver Dr. Ashraf Ramelah fra Voice of the Copts i et åbent brev forrige mandag.

Dr. Ashraf Ramelah frygter islamisering under Morsi.

– Den koptiske organisation opfordrer til fastfrysning af alle politiske forbindelser med Egypten samt tilbageholdelse af investeringer og nødhjælp for dermed at tvinge præsident Morsi til at gå af. Andre koptiske organisationer verden over stiller tilsvarende krav.
Kopterne og mange andre er vrede over præsidentens nye forfatningsforslag. Ramelah opfordrer derfor til boykot af folkeafstemningen om forslaget. Under den nye forfatning vil Morsi have næsten uindskrænket magt og vil ikke kunne retsforfølges.
Både de kristne i Egypten og Amnesty International frygter den magt, som militæret har fået i landet. I de 16 måneder militæret ledede landet, blev 120 demonstranter dræbt og over 12.000 civile blev slæbt i militærretten.
Bodil