Verden glemmer Aleppo

– Bed for de ”glemte” syrere. Kirken prøver at hjælpe, men behovene er mange, fortæller en syrisk kristen præst til Åbne Døre. Samtidig er 500.000 flygtet ud af landet.Knap to år efter at konflikten begyndte i Syrien, er den ved at være ’gamle nyheder’. Men mange lider, og de kristne beder om forbøn.

Denne syriske flygtningefamilie hører til de internt fordrevne. De har fundet et nyt hjem i en gammel fabrik.

”Verden er begyndt at glemme Aleppo”, konstaterer en syrisk præst i et brev, som Åbne Døre modtog for nylig. Der går nu længere og længere tid imellem, at den syriske borgerkrig finder vej til avisoverskrifterne og nyhedsblokken på tv.

500.000 flygtet fra Syrien

Folkekirkens Nødhjælp har fokus på flygtningene:
FNs flygtningeagentur UNHCR oplyser, at over en halv million syrere nu opholder sig i nabolandene, bl.a. Jordan, Irak og Tyrkiet. Man frygter, at hele 700.000 vil være på flugt i de kolde vintermåneder.
Hver dag flygter 3.000 syrere ud af landet, mens endnu flere er internt fordrevne i Syrien.

40% bor i flygtningelejre

I Syriens nabolande bor kun 40 procent af flygtningene i lejre.
Folkekirkens Nødhjælp har støttet flygtninge i Za’ateri-lejren i Jordan, hvor der bor 35.000 syrere. De har modtaget skolebøger samt tøj og varmeapparater til at holde vinterkulden på afstand, oplyser Folkekirkens Nødhjælp.

Gud arbejder i Syrien

– Larmen fra bomber, raketter og skudsalver høres døgnet rundt mange steder. Tusinder af mennesker flygter fra volden.
Men: ”Gud arbejder i Syrien”, fortæller adskillige af de kristne, der blev tilbage i landet. til Åbne Døre.
Omkring fire millioner syrere skønnes at få behov for nødhjælp i hjemlandet i løbet af vintermånederne. For den almindelige syrer bliver livet hårdere og hårdere som ugerne går, og især de kristne oplever en tiltagende forfølgelse.
I denne vanskelige og usikre situation har kirken i Aleppo valgt at hjælpe sine landsmænd og være et lys i mørket. ”Vi prøver at hjælpe det bedste, vi formår”, fortæller præsten fra Aleppo i sit brev til Åbne Døre.

Kirken vil hjælpe

Den syriske præst fortæller om de behov, som er opstået under den lange konflikt. Kirken forsøger at være en del af løsningen på disse behov, men den oplever også at komme til kort. For behovene er ganske enkelt for mange, og de bliver stadig flere.
Du kan læse brevet fra den syriske præst ved at følge linket på Åbne Døres hjemmeside www.forfulgt.dk. Dermed kan du få et indblik i hvilke behov, der opstår i et land under en langtrukken borgerkrig.
Bed Gud bringe fred til Syrien. Bed for de kristne og for flygtningene, de syge, de ældre, de enlige og de andre trængende, at de ikke må mangle steder at bo eller andre af livets fornødenheder. Bed om, at Gud – på naturlig eller mirakuløs vis – må se til deres behov gennem sin kirke, opfordrer Åbne Døre.